fbpx

Marianne Lane

Alt er energi – og alligevel er det en sandhed, som først bliver virkelig, når du selv oplever det.
Jeg har levet et liv i følsomhed. Det har været en speget affære. Først da jeg begyndte at lære om energi og bevidsthed og trænede min sanselighed, så blev det en berigelse i stedet for en skjult forbandelse. Man kunne skrive en helt bog om det, og det har jeg egentlig også gjort med bogen ‘Ingen vej tilbage – fra ingeniør til shaman’. Du kan købe den her. 
 
Det, som jeg gerne vil skrive om her, er hvordan mit arbejde med energi og bevidsthed i det, der for mig hedder Moderne Shamanisme, har ændret det. Samtidig vil jeg italesætte, hvor svært det kan være at mødes i forståelser omkring, hvordan noget ‘er’, som fornemmes og opleves spirituelt eller sensitivt.
 
Det at formulere, hvordan vi kan arbejde med energi fra et bevidsthedsudgangspunkt, der for alvor begyndte at åbne sig for mig i 2012, har betydet et møde med mine egne tidligere forestillinger, videnskabens forståelser og udgangspunkter samt ikke mindst den spirituelle verdens begreber og definitioner af regler og rammer er for energi, energiarbejde og bevidsthed.
Jeg har lært igennem min indre undervisning, at så længe vi ikke krænker hinandens udgangspunkt, så har vi alle fat i sandheden. Det at besøge hinandens udgangspunkt og sandhed, kan udvide vores egen sandhed. 
Jeg oplever, hvordan vi kæmper med os selv og hinanden, hvis ikke vi holder balancen og jeg mærker og oplever både i mig selv og i hvordan kommunikationerne foregår rundt omkring på de forskellige platforme, hvor svært det er at overholdet det udgangspunkt.
Samtidig mærker jeg dybt i mig selv og i understrømmene rundt omkring, hvordan vi virkelig forsøger at holde balancen med at kunne skabe en god og sund ramme for os selv, imens vi undgår at skabe kampe med andres virkelighed. Det er svært.
Dette er et af mine bidrag til at beskrive udgangspunktet for, at det at ‘redigere’ energi, kan være en god og i orden ting at gøre.
 
I min følsomhed oplevede jeg tidligere:
🌀 at blive påvirket af underliggende stemninger og intentioner – både i det talte og det skrevne.
🌀 at min stemning og tiltrækning blev påvirket uden jeg kunne forstå hvorfor og hvordan uden for nogen synlig sammenhæng.
🌀 at føle mig tvunget til at handle og gøre noget, for at afværge et eller andet, som jeg ikke vidste hvad var.
 
Det kunne også være:
🌷 en pludselig begejstring og opstemthed.
🌷 en oplevelse af, at alting skete, som jeg ønskede det, uden jeg gjorde noget for det.
🌷 en uforklarlige imødekommenhed fra omverdenen.
 
Lang tid før, jeg fik oplevelsen af at kunne forstå energi og bevidsthed, havde jeg en oplevelse af, at kunne blive påvirket på en måde, som jeg ikke ville finde mig i. Det var i starten af mine tyvere  hvor jeg oplevede, at hvis jeg så nyheder i TV, så blev jeg mere og mere ligeglad og upåvirket af de forfærdelige ting, som jeg blev præsenteret for, der foregik rundt omkring i verden.
Jeg oplevede, hvordan jeg gik fra at blive fysisk dårlig og forfærdet, så jeg næsten ikke kunne falde i søvn om aftenen og i flere dage efter spekulerede over, hvordan jeg kunne gøre en forskel, for det jeg så – til at blive mere og mere upåvirket.
Jeg blev forskrækket over den ufølsomhed, der dukkede op og hvad det kunne betyde for min karakter og personlighed. Derfor besluttede jeg mig for, ikke længere at se nyheder i TV.

For ganske nylig havde jeg en oplevelse af at blive trukket i med en slags tiltrækning i energien. På en måde, som jeg tidligere har kunnet observere, som en slags medløber-engagement.
I mine yngre dage kunne jeg blive medrevet i diskussioner og opleve mig selv virke engageret på en måde, som jeg ikke kunne genkende i mig selv i virkeligheden.
Det besluttede jeg mig for, ikke at ville være med til. Derfor fandt jeg en måde, at være stille på, indtil jeg havde fundet mit eget udgangspunkt i det, som blev kommunikeret. Herfra forsøgte jeg at deltage i diskussionen, uden at blive medrevet og rykket ud af mig selv. Hvis det ikke lykkedes, så trak jeg mig ud af diskussionen igen. Med tiden blev jeg bedre og bedre til det.
Det overraskede mig dengang, at det samtidig medførte en behagelig form for immunitet i forhold til reklamer og kampagner, som ikke rigtigt kunne få fat.
 
Da jeg for nyligt havde en god mængde tid i lufthavne og tog pga et fly, der gik i stykker på rejsen fra Maine til Danmark, så faldt jeg i hak med at se en række videoer udgivet på forskellige platforme med Johnny Depp og Amber Heard i en retssag. Det var virkeligt specielt at opleve noget så personligt blive afspillet offentligt. Det overraskede mig, at det fandt sted. Men den største forskrækkelse og fascination kom, da jeg opdagede nogle dage efter, at når jeg så et opslag med noget relateret, så fik jeg et træk i energien til at gå ind og kigge på det.
Jeg efterkom ikke trækket og efter et par dage, var det væk igen. Herefter prøvede jeg bare, at se nogle få videoer igen – og vips, så var det aktiveret. Igen lod jeg være at kigge med og så var det væk igen. Jeg undersøgte energien og så, hvordan feltet er stærkt fordi millioner af mennesker følger med og skaber energien omkring det, som bliver så stærk, at den kunne påvirke mig, selvom jeg i dag er så stærk i min egen energi, at jeg ikke særligt let påvirkes.
 
Som jeg reflekterer over følsomhed for den slags energier, så ved jeg, at jeg er i den følsomme ende af skalaen på flere måder.
Jeg husker også tydeligt, hvordan jeg med min følsomhed ikke brød mig om komplimenter fra det andet køn, da jeg var yngre – og hvordan jeg opdagede, da jeg blev energibevidst, at det var fordi, der med komplimentet i energien ofte kom en overskridelse, som jeg kunne mærke på grund af min følsomhed, som jeg ikke brød mig om på nogen som helst måder.
Jeg var klar over, at det ikke er normalt med sådan en følsomhed og at jeg bliver nødt til at tolerere, at der er grænser for mig, som er anderledes for andre og omvendt. Så det kunne ikke nytte noget, at blive sur og fornærmet over komplimenterne.
 
Det kun at påvirkes og at påvirke med et høfligt civiliseret møde i energien, der åbent og neutralt inviterer på samme måde, som jeg ville synes er OK i virkeligheden, er født af disse mange oplevelser, som jeg har givet eksempler på her. 
Lige fra jeg opdagede, hvordan det fungerer, har det virkeligt været en lettelse at lære, hvordan jeg kunne skabe en bro i energi, der skaber en neutral invitation i stedet for en energipåvirkende manipulation.
 
I den indre undervisning har jeg lært, hvordan vi kan åbne et felt og frisere energien og lægge et lag af neutral energi fra det højeste og bedste udgangspunkt, som sørger for at mødet i energien er i overensstemmelse med, at der ikke sker nogen overskridelse nogen steder.
Moderne Talismaner, bliver det kaldt. Det kan også bruges til at forstærke energien i fx videoer og lydfiler til undervisning, så de når modtageren på samme måde, som hvis man er med live i undervisningen.
Energien bæres på en måde, som gør, at det tilpasses mødet med modtageren i overensstemmelse med modtagerens præmisser. Det er lidt det samme, som at mødet skabes, som de vil gøre det og så holdes over tid og sted.
 
Man kan sige, at den energi, der allerede er tilstede, uden at vi laver et energiarbejde på det, er naturligt og det første er kunstig manipulation. Men for mig er det forskellen på at gå i bad og mødes civiliseret kontra at mødes med hele baduljen uden sortering og frisering.
 
Man kan sige, at der ligger et større ansvar i at sørge for, at energien er balanceret og civiliseret og overholder balancen og grænserne, når den er placeret og friseret. 
 
Hvis der er noget, jeg har lært, ved at skifte til spirituelle sfærer, så er det hvor forskelligt man kan være sig selv og være civiliseret. Der er så mange forskellige grænser for, hvad der er i orden og ikke i orden, at jeg fik lidt at et kulturchok da jeg gik fra at arbejde som ingeniør og videnskabsmenneske til at være spirituel lærer.
Til at starte med, virkede det til, at der nærmest ingen regler og grænser var. Jeg har efterhånden fundet ud af, at det er der for det meste, de er bare ofte mere kærlige, nære og omfavnende – de går tæt på – men nogle gange er det som om, at reglerne og grænserne udviskes af svingninger imellem hvad der er spirituelle sandheder og hvad der er personlige grænser og fællesskab.
Nogle gange kommer der så dedikeret en relation til en spirituel forståelse, at kampen for at manifestere den ind, bliver til kampen med grænser og regler, hvilket for mig er en kontrast og et paradoks i forhold til det overordnede spirituelle budskab og formål om fred og kærlighed.
 
Når vi arbejder med den nye tids energi og mulighed, så oplever jeg (fra det sted, jeg er nået til), som beskrevet ovenfor, at der er mulighed for at bede om, at energien overholder grænsen som passer til modtageren.
 
Hvis der er noget, jeg har lært fra mit arbejde med videnskab, så er det, at det er vigtigt at definere, hvor vi starter og slutter, når vi definerer grænser og regler. Det har jeg taget med mig ind i mit arbejde med energi og bevidsthed.
I det udgangspunkt ligger der en forståelse af, at vi lægger grænserne og reglerne ‘der hvor vi er nået til’.
De græske filosoffer, der fødte den videnskabelige ånd og metode ind, som bliver brugt i dag, lærte os, at en grænse og en regel er midlertidig. Den viser os bare, hvor vi er nået til og er vores bedste gæt, i forhold til der, hvor vi er. Vi forventer faktisk, at den med tiden bliver udfordret, ændret og udvidet. De bedste regler og grænser består, på den måde, at de aldrig forsvinder, de får bare defineret, hvor de gælder og hvor de ikke gælder. Det vil sige, forståelsen udvider sig uden at de forkastes og gøres forkert. Tvært imod er der stor respekt og ære for det, som de står for og kan bære.
 
Som jeg forsøger at kombinere, oplever jeg at imellem de spirituelle bevægelser og de videnskabelige filosofiske præmisser, der ligger det svære – at få det til at bære og samtidig holde den udvidende respektfulde fælles vej, hvor vi opdaterer og sammen finder grænserne og præmisserne imens vi træder vejen.
 
Jeg møder i den spirituelle atmosfære ‘forsknings’mennesker, der er følsomme som mig, der slet ikke oplever det samme. Jeg møder mennesker som ikke er, og alligevel har de den samme ramme. 
 
Jeg forsøger at tage det bedste med fra begge verdener. Min nysgerrighed og min forståelse for forskellige rammer for virkelighed. Jeg er her for ar danne bro. Moderne shamanisme, som jeg bringer ind, handler om at civilisere energi og bevidsthed og dermed bidrage til trivsel og til at bringe den nye tids bevidsthed ind.
 
Jeg håber på, at der kan dannes en kultur i den spirituelle atmosfære, der har den samme indstilling til at udvide og ære og fælles finde vej, som jeg mødte i det videnskabelige samfund.
 
Billederne som jeg har delt her, er friseret med energi. Du kan se, om du kan mærke forskel. Jeg kan..
283499955_1206129060130858_4247582765219999547_n
283254545_331264549079562_8582521222944272315_n
282209829_1403411796793503_1187491673767871858_n

#denmoderneshaman #bymariannelane #dennyetid #energi #healing #bevidsthed #spirituel #visdomsskolen #denindrevisdom #denydrevisdom #lykke #sensitiv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kan du se denne popup?

Så er det i hvert fald ok <3

Og du kan lukke dette vindue og læse videre.