fbpx

Marianne Lane

Bevidsthedsyoga 1

 

Tilhørende tekst

Se videoen først

 

Det her er den øvelse, som vi starter med at bruge i bevidsthedsyoga. Det gør vi for at tænde, den del af din bevidsthed, som observerer og administrerer. Altså når du har en følelse og vil beskrive det for dig selv eller andre. Så er der en del af din bevidsthed, som objektivt observerer, hvordan du har det.

Hvis du har en reaktion, som du gerne vil håndtere på den bedste mulige måde, kan det være en fordel at kunne stoppe, dæmpe, sætte den på pause eller forløse den. Dette kender du fra impulsfølelser af alle slags. Spontant at få lyst til noget eller ikke at ville noget, som du ikke har overvejet på nogen måde. At blive irritabel eller vred over noget eller nogen, på en måde, som er overdrevet i forhold til situationen.

Det gælder imidlertid i virkeligheden alle slags følelser og reaktioner. Alle mennesker har en masse holdninger og meninger, som vi løbende beslutter os for at have. Disse får vi ud fra oplevelser, som vi har haft. Det betyder, at selv dine holdninger og meninger hele tiden er forældede og måske ikke passer til alle situationer. Derfor skal du huske at sætte spørgsmålstegn ved dem i alle de situationer, hvor du bruger dem.

Øvelsen hjælper med at åbne for den del af din bevidsthed, som observerer og administrerer objektivt. Målet er på den korte bane, at dine impulsfølelser bliver mere balancerede og du opdager, når du er på glatis. På den lange bane er målet, at du får forbedret og nuanceret dine holdninger og meninger, så du bliver et bedre menneske.

Kan du se denne popup?

Så er det i hvert fald ok <3

Og du kan lukke dette vindue og læse videre.